رویداد های اخیر

اخرین اخبار

پارک علم و فناوری خراسان به دنبال رسوخ دانش و فناوری در صنایع معدنی است

چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱

ایسنا/خراسان رضوی     رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: ما در پارک علم و فناوری خراسان رضوی با تأسیس پردیس صنایع معدنی به دنبال رسوخ دانش و فناوری به بدنه این صنعت، کاهش هزینه‌های تولید و ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خام فروشی هستیم.

مسعود میرزایی شهرابی روز چهارشنبه در جلسه هم‌اندیشی مدیران معاونت توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی که در محل این پارک برگزار شد، با تقدیر از اقدامات صورت گرفته در حوزه‌هایی همچون حوزه انرژی و ICT، بر لزوم نفوذ فناوری و نوآوری در شرکت‌های بزرگ صنعتی تأکید کرد.

وی افزود: اینک با پایه‌ریزی اصولی و همراهی بخش خصوصی پیگیر نهایی نمودن پردیس صنایع معدنی هستیم که با توجه به درآمد چند صد هزار دلاری این صنایع و بازار متنوع و گسترده آن و فعالیت شرکت‌های بزرگ در این زمینه می‌توان از قوانین حمایتی نظیر قانون جهش دانش بنیان نیز استفاده کرد، تلاش داریم صنایع معدنی موتور پیشران در حوزه فناوری و نوآوری باشند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به وجود ۱۳۷۱ واحد صنایع معدنی در استان گفت: با توجه به حجم سرمایه‌گذاری ۲۶۱ میلیارد ریالی در سطح استان، هدف‌گذاری ما در توسعه اکوسیستم نوآوری استان، بخش صنایع معدنی است.حوزه صنایع معدنی باوجود اینکه گردش مالی بالایی دارد، نفوذ فناوری در آنجا بسیار پایین است و از سوی دیگر لایه سختی هم دور این صنایع پیچیده شده و تابه‌حال تلاش چندانی برای رسوخ فناوری در این حوزه انجام نپذیرفته است.

میرزایی شهرابی عنوان کرد: با تغییر نگاه‌ها و با تلاش برای تحقق شعار سال، اقدامات قابل قبولی برای افزایش ظرفیت‌های بخش صنایع معدنی شروع شده و گفتمان‌های امید بخشی با فعالین این حوزه بنا به نیاز و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های استانی و کشوری در حال انجام است.

وی گفت: یکی از چالش‌های حوزه انرژی، حوزه صنایع معدنی و فولادی است، لذا هماهنگی‌هایی برای بازدید صاحبان این صنایع از پارک و تشکیل جلسات کاربردی داشته‌ایم و با معرفی ظرفیت‌های شرکت‌های موجود، تاکنون برخی از شرکت‌های توانمند شناسایی شده و بستر هم‌افزایی و ایجاد اشتغال پایدار آماده شده است.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: شرکت‌های بزرگی در پارک فعالیت دارند و با وجود اینکه واحدهای بازاریابی و… دارند، اصلاً نمی‌دانند محصولاتشان در صنایع معدنی و فولادی هم قابلیت استفاده دارد. لذا با برنامه‌ریزی در خصوص احصای توانمندی‌هایی این شرکت‌ها در حوزه صنایع فولادی و معدنی، فصل جدیدی از فعالیت آن‌ها آغاز خواهد شد.

میرزایی شهرابی با اشاره به لزوم اهمیت فناوری در فرآوری صنایع معدنی و فولادی، ابراز امیدواری کرد؛ با استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مراکز رشد و مراکز نوآوری و کارآفرینی استان شاهد جهشی بزرگ در افزایش فرصت‌های شغلی و رشد درآمدها از محل صادرات غیرنفتی مبتنی بر فناوری در حوزه صنایع معدنی و فولادی باشیم.

وی با اشاره بر اینکه تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان)، رویدادی است نوآورانه که به منظور گسترش زیست‌بوم‌های تخصصی به ابتکار پارک علم و فناوری در استان برگزار می‌شود و در آن صاحبان ایده، سرمایه‌گذاران، مشاوران و شرکت‌های فعال در زنجیره تولید، توزیع و ترویج گرد هم می‌آیند، بیان کرد: به دنبال آن هستیم با برپایی نمایشگاه‌های مختلفی بتوانیم این گفتمان فناورانه را پیش برده و زمینه هم‌افزایی بیش از پیش دغدغه‌مندان حوزه صنایع معدنی و فولادی را همچون حوزه سلامت و کشاورزی ایجاد نماییم.

مجید عاقل، مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز نیز در این جلسه با اشاره به پتانسیل‌های معدنی منطقه اظهار کرد: شهرستان‌های کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ ظرفیت‌ مطلوبی در بخش معادن دارند و از مناطق مستعد معدنی در خراسان رضوی محسوب می‌شوند.

عاقل ابراز کرد: بیش از ۸۰ معدن طلا، مس، نقره، سنگ‌آهن، گرانیت، کائولن، در این منطقه وجود دارد که می‌توان با استفاده از فناوری‌های موجود برای فرآوری مطلوب آن‌ها برنامه‌ریزی کرد و در توسعه، اشتغال و پویایی منطقه از آن‌ها بیشتر بهره برد.

وی با اشاره به اینکه تربیت نیروی کار ماهر یکی از چالش‌های واحدهای معدنی است، ابراز امیدواری کرد؛ با بهره‌گیری از پتانسیل سازمان فنی و حرفه‌ای و اساتید و صاحب‌نظران دانشگاهی ضمن کمک به حل این چالش، هم‌افزایی بیشتری را شاهد باشیم.

مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز افزود: معادن و صنایع معدنی منطقه ترشیز برای سرمایه‌گذاری فرصت مناسبی هستند و با توجه به شعار سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان که سطح بهره‌برداری و بهره‌وری را بیشتر کرده و سطح کیفی را افزایش خواهند داد، ضروری است.

پارک علم و فناوری خراسان به دنبال رسوخ دانش و فناوری در صنایع معدنی است

چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱
Menu